Posted on

I když je koupání příjemná záležitost, dodržujte při něm dvě zásady bezpečnosti: teplotu vody a nikdy nenechávat dítě samotné.

  • Příliš horká. Pokožka miminka je citlivější než vaše. Díky tomu voda ve vaničce, která vám připadá akorát, je pro něj moc horká. Než dítě dáte do vody, vyzkoušejte teplotu na předloktí nebo lokti – tyto části jsou na teplotu citlivější než ruka. Voda má být teplá, ne však horká! Další rady zasluhující pozornost jsou:
  • Sám doma? Zásadní věc, kterou si dobře pamatujte, je nikdy nenechávat dítě samotné ve vaničce. Ani na několik vteřin. Miminka se mohou utopit i ve 2,5 cm vody – a stačí na to chvíle, než někomu otevřete dveře nebo zvednete telefon. Neriskujte. Pokud se musíte o něco jiné při koupeli postarat, vždy miminko zabalte do osušky a vezměte s sebou.


První koupání vašeho miminka je skutečným milníkem. Ale kdy jí provést, natož jak a kde, na to se ptá každý nezkušený rodič. Umýt kluzké, kroutící se a často křičící miminko chce praxi. Takže zachovejte klid; bude to čím dál jednodušší a děťátko si cákání ve vodě brzy oblíbí. V této kapitole odpovíme na vaše základní dotazy, týkající se koupání a nabídneme rady, jak koupel rodičům i miminkům zpříjemnit a usnadnit.

Leave a Reply