Posted on

Vaše miminko nemůže být s Vámi … leží v plastové bedýnce, Vy byste jej moc rádi pochovali, ochránili, zahřáli, ale víte, že to zatím není možné ….

Vaše děťátko potřebuje cítit Vaší blízkost a slyšet Váš hlas. Ale je to nesmírně těžké – odvážit se říkat něžná slůvka uprostřed přetechnizované místnosti, plné blikajících a pípajících, strach náhanějících předmětů.

Rodiče nemocného či předčasně narozeného miminka mají spoustu strachů a nejistot. Rádi bychom jim  pomohli trošku aspoň od jednoho z nich, a to obavám, že nejsou miminku dostatečnou oporou a že jsou bezmocní. Slyšet hlas svých blízkých a cítit jejich ruku na svém hrudníčku či čele, to má na miminka a jejich zdravotní stav ohromně silný vliv a rádi bychom alespoň trošku pomohli  touhu po společném povídání a kontaktu naplnit. Z této potřeby začala vznikat sbírka  Pohádek pro kulíšky.

Největší a ohromnou zásluhu na její přípravě ( právě rukopis chystá k tisku ) ,  má Edith Holá –  blogerka, spisovatelka a nadšený zastánce světa fantazie. Právě díky jejímu nadšení se k výzvě na blog.cz přidaly čtyři desítky dobrých duší, které psaným či kresleným dárkem pomohli knížce ke vzniku.

Největší zásluhu na výtvarnu má Ida Novotná a jsme jí ( a desítce dalších)  nesmírně vděční, že se knížka stala ještě více jemnou, podporující, plnou fantazie a čistých příběhů. Rozhovor s Idou si můžete vyslechnout zde http://www.cestyksobe.cz/archiv/2010/archiv-2010/782.html.

Zdroj: www.Nedoklubko.cz

Leave a Reply