Posted on

upoutavka_eqTaké se vám čas od času ozve v hlavě tento hlásek? Pokud jste „v očekávání“ nebo již svého malého drobka chováte, nelze se divit. Strie jsou totiž skutečným strašákem většiny maminek.

Některé z nás nabraly v těhotenství až desítky centimetrů v pase, což může vést k trvalému poškození elastických vláken pod povrchem kůže. Právě tento proces stojí za vznikem takzvaných strií.

Jedná se především o kosmetický problém, který ženu naštěstí nijak neohrožuje na zdraví. Pajizévky, jak se striím správně česky říká, jsou jizvičky, které se objevují nejčastěji na stehnech, bříšku, bocích a zadečku. Jejich zbarvení je proměnlivé – přechází z jasně červené až po stříbřitou barvu.

Jak se jim bránit?

Mazat a mazat! Genetické dispozice už zřejmě neovlivníte, ale můžete toto riziko snížit na minimum používáním vhodných krémů a olejíčků. Vyzkoušejte například Elasti-Q® Original. Nejprodávanější přípravek v prevenci strií v České republice. Díky unikátní kombinaci účinných látek, jako je kyselina hyaluronová, D-panthenol, elastin a vitamin E, je ideálním krémem, který účinně bojuje v prevenci vzniku strií. Je lehké konzistence, snadno se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty. Jeho luxusnější forma, Elasti-Q® Exclusive tělový krém, obsahuje mimo výše zmiňovaných látek o 220 % vyšší obsah elastinu a o 60 % vyšší obsah kyseliny hyaluronové. Nejen, že tak bojuje proti vzniku strií, ale rovněž příznivě působí na strie již vzniklé.

Elasti-Q® Exclusive tělový olej je naprostá novinka této řady. Olej má velmi příjemnou, nevtíravou vůni, hydratuje a vyživuje pokožku a pomáhá ji chránit před nepříznivými vlivy a volnými radikály. K dostání je výhradně v lékárnách, neobsahuje parafin, barviva ani konzervační látky.

Proč přípravky proti striím nakupovat v lékárně?

Mezi přípravky z lékáren a drogérií existuje velmi výrazná dělící hranice. Je to dáno především jejich rozdílným složením a obsahem účinných látek, které mají prokazatelný pozitivní účinek v působení proti striím.

Krémy z drogerií obvykle obsahují pouze látky promašťující a dočasně vylepšující vzhled kůže, nikoliv však aktivně působící v prevenci strií. Opravdu účinné látky obsahují pouze výrobky, které se dají koupit v lékárnách. Mezi ty nejzásadnější látky patří kyselina hyalurunová a kyselina pantothenová. Prvně jmenovaná kyselina zajišťuje celistvost kůže a patří k nepostradatelným součástem kožního pojiva. Kyselina pantotenová je zase zodpovědná za správné dělení, růst a vzhled kůže. Druhotně se aktivně podílí i na její celistvosti a pevnosti. Neméně důležitou roli hraje obsažená směs minerálních olejů a dalších látek, která je stabilní a má výbornou mikrobiologickou kvalitu. Tyto látky mají velmi nízký alergenní potenciál, neucpávají kožní póry a současně posilují lipidickou vrstvu kůže. Nižší prodyšnost pórů je, v případě strií, výhodná, protože udržuje a podporuje vláčnost mechanicky namáhané kůže a udržuje kůži hydratovanou.

Přípravky zakoupené v drogériích mají, naproti tomu, buď nevhodný, nebo v lepším případě diskutabilní obsah účinných látek, kvůli čemuž mají na strie velmi slabý nebo dokonce vůbec žádný vliv. Obsažené významné množství makadamového oleje může navíc zkracovat dobu použitelnosti přípravků, pokud není olej dostatečně purifikovaný. Řada výrobků z drogérií musí být silně parfémovaných z důvodu překrytí zápachu, který provází postupné žluknutí obsaženého rostlinného oleje.

Ženy, které hledají opravdu účinné přípravky proti striím a zároveň očekávají jejich bezproblémové užívání bez nežádoucích vedlejších vlivů, volí raději výrobky z lékáren.

Leave a Reply