Posted on

Co se týče přípravy, jedná o něco náročnější recept  na moučník. Ovšem jsem si jistá, že odměnou za  Vaši snahu bude rozzářených úsměv na tvářích Vašich potomků. Tento recept jsem zdědila po své babičce a z vlastní zkušenosi můžu říct, že když jsme s bráchou ucítili z kuchyně vůni připravujícího moučníku, nemohli jsme se dočkat, až jej babička s láskou naservíruje na stůl. Je to můj nejoblíběněší moučík ze všech 😉 Vřele doporučuji!!!! 

Suroviny na jednu bábovku:

  • 130g másla
  • 250g práškového cukru
  • 4 vejce
  • 1/8 litru mléka
  • 250g hrubé mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 20g kakaa
  • 60g oříšků

Příprava:

Máslo, cukr a žloutky dáme do jedné nádoby a mícháme  a třeme cca půl hodiny. Poté přidáme mléko, mouku namíchanou s práškem do pečiva a nakonec z bílků ušlehaný tuhý sníh. Všechno zamícháme a těsto rozdělíme na poloviny. Do jedné oddělené poloviny přidáme kakao, mleté oříšky a promícháme. Bábovkovou formu vymastíme máslem, vysypeme mletými ořechy, nalejeme bílé těsto (bez přidaného kakaa) a na ně rozetřeme tmavé těsto (s kakaem). Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

Leave a Reply