diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu, ... pro vás a vaše kamarádky.

Grilovaný kebab z mletého masa

MojeBříško.cz – těhotenství, porod, péče o dítě | Magazín o těhotenství, mateřství

Suroviny (6 osob, 24 kousků):Grilovaný kebab z mletého masa

2 plátky toustového chleba
3 lžíce bílého vína
1 vejce
500 g mletého masa
(směs vepřového a hovězího masa)
1 červená cibule
1 stroužek česneku
2 hrsti petrželky
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej na potření
chléb pita k podávání

Postup: V robotu krátce promixujte toustový chleba, víno a vejce. Nechejte deset minut stát a pak přidejte mleté maso, cibuli nakrájenou nadrobno, podrcený stroužek česneku a nasekanou petrželku. Mixujte, dokud nevznikne stejnorodá směs. Osolte a opřete ji a navlhčenýma rukama utvořte 24 válečků, které se napíchají na špejle. Maso potřete olejem a opékejte na grilu pět minut z každé strany. Podávejte s pečivem, nakrájenou čerstvou zeleninou a oblíbenou grilovací omáčkou. Výborně se k tomu hodí třeba brusinková omáčka s chilly Otma Gurmán od Hamé.

TIP: Maso můžete také upéct v troubě předehřáté na 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem. Bude hotové asi za 15–20 minut.

Poznámka na závěr: Kvalitní mleté maso poznáme podle jasně růžové až červené barvy s bílým mramorováním, které je dáno tučnější složkou masa. U čerstvého masa jsou navíc jasně viditelné kontury po mletí. Maso nesmí být  tzv. rozmázlé ani by nemělo mít našedlou barvu, která může značit, že se jedná o starší maso. Pokud je maso naopak příliš světlé, znamená to, že je v něm mnoho tuku. Na nekvalitní mleté maso může poukazovat i podezřele nízká cena.

Přečtěte si také:

  • Speciál o vaření a zdravé výživě je tu!!Speciál o vaření a zdravé výživě je tu!! Vaříte rádi, hledáte stále inspiraci? Chcete vařit z dostupných potravin, klasická česká jídla, ale občas si dáte jáhly, cizrnu nebo červenou čočku? Nebaví Vás pročítat různé internetové […]
  • Hovězí maso na protlakuHovězí maso na protlaku Suroviny: 500 g hovězího masa, olivový olej, 1 cibule, 2 protlaky, 2 větší mrkve, sůl, pepř, bobkový list, trochu cukru, octa, 2 lžíce hladké mouky, voda, 200 ml smetany ke […]
  • Nepečený srnčí hřbetNepečený srnčí hřbet Ingredience: 150 g cukru krystal 1 ztuženy tuk Omega 1 Tatra Salko 1 a 1/2 balení neslazených burisonů 10 g nasekané 70% čokolády 10 g oloupaných vlašských […]
  • Kuře po španělsku s medemKuře po španělsku s medem Med má v naší kuchyni opravdu všestranné využití. S kuřecím masem si velice rozumí. Vyzkoušejte tento bezvadný recept. Koření si můžete obměnit dle své chuti a vykouzlit tak další výborný […]
  • Pečený králík ve smetanové omáčce s mrkvíPečený králík ve smetanové omáčce s mrkví Suroviny: 1 rozporcovaný králík, 3 velké mrkve, 300 ml smetany, grilovací koření, sůl, kousek másla Postup: Rozporcujeme si králíka, důkladně omyjeme, dáme do pekáčku, osolíme, přidáme […]
  • Vepřové plátky na žampionechVepřové plátky na žampionech Suroviny: 300 g žampiónů, 500 g vepřové kotlety, olivový olej, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 cibule, drcený kmín, sůl, pepř, majoránka, 2 lžíce hladké mouky, voda Postup: Na […]

Napsat komentář

diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu, ... pro vás a vaše kamarádky.