Posted on

Je léto a a s ním přichází i sezónní ovoce, které našim nejmenším dětem chutná pro jejich sladkou chuť. Dopřejme jim proto různé varianty k snídani či ke svačince  z takového ovoce, ze kterých je nebude bolet bříško a nebudou trpět na prdíky.

Mezi nenadýmavé ovoce patří borůvky, banány,jablka, meruňky a broskve a váš drobeček určitě nepohrdne rozmixovaným ovocem.

Borůvky s banánem od ukončeného 6. měsíce

1 banán,  pár borůvek

Borůvky necháme malou chvíli povařit, jen aby prošly varem-dětem od ukončeného 6.měsíce do 9.měsíce. Starším dětem již nemusíme borůvky vařit. Banán oloupeme, nakrájíme a v mixeru rozmixujeme. Smícháme s borůvkami. Nepřislazujeme, banány jsou již sladké.

Broskvovo-borůvkové pyré od ukončeného 6.měsíce

2 jablka, 1 broskev ( či meruňka ), trochu borůvek

Jablíčka a broskve oloupeme a vypeckujeme, a  nakrajíme na malé kousky.Dáme vařit. Když jsou měkké, přidáme borůvky,které jen necháme přejít varem. Necháme vychladit a pak  rozmixujeme. Můžeme přidat kapku mateřského nebo kojeneckého mléka.

Jablečná přesnídávka od ukončeného 8. měsíce

2700 g jablíček, část můžeme nahradit sezónním ovocem, 350 g glukopuru-hroznového cukru, 1250ml vody a  dva jakékoliv pudinky

Jablíčka omyjeme, oloupeme a nakrájíme  Dáme do hrnce, přidáme  1000 ml vody a cukr a vaříme cca 20 minut. Ve zbylé vodě rozmícháme dva jakékoliv pudinky. Přilijeme je a vaříme ještě asi 2 minuty. Pak již můžeme plnit do skleniček. Sterilujeme cca 20 min na 85 stupňů, ale můžeme dát do horkovzdušné trouby při teplotě 250 stupňů na 5 minut.  Z uvedeného množství je cca 14 malých přesnídávkových skleniček.

Leave a Reply