Posted on

Suroviny pro menší zapékající misku:

  • jasmínová rýže (zhruba 2 malé šálky) 
  • 2 zralé broskve
  • půl kelímku zakysané smetany
  • trocha skořice
  • Glukopur
  • kojenecké mléko (100 – 150 ml)
  • žloutek
  • čerstvé máslo

Příprava:

Propláchnutou rýži dáme vařit. Než se uvaří, vymažeme zapékací misku máslem. V hrníčku rozšleháme žloutek, skořici, Glukopur a mléko. Půlku měkké rýže rozprostřeme na dno misky, zalijeme mlékem se žloutkem, pak dáme vrstvu rozkrájených broskví, na ně zakysanou smetanu. Opět posypeme trochou Glukopuru. Dáme další vrstvu rýže a nalijeme na ní zbytek mléka se žloutkem. Zapečeme v troubě.

Leave a Reply