Posted on

Potřebujeme (na 4 porce):

  • 600 g žampionů
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 2 středně velké cibule
  • 1 středně velký česnek
  • 500 g rajčat
  • 1 vejce
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • brambory na 4 porce

Příprava: Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme. Žampiony očistíme, rozpůlíme a pokapeme citronovou šťávou. Cibuli, česnek a rajčata nadrobno nakrájíme a smícháme s žampiony. Vše osolíme, opeříme a  a vložíme na rozpálenou pánev a chvíli  smažíme (cca 2 min.). Jednu polovinu vařených a  osolených brambor položíme na dno pekáče (nebo zapékací mísy), na ně navršíme zeleninovou směs a nakonec přidáme zbylé brambory, příčemž jejich horní vrstvu potřeme 1 vejcem. Zapékáme v předehřáté troubě (180 °C) cca 10-15 min.

Leave a Reply