Posted on

Od začátku těhotenství jsem si píchala injekce do břicha na ředění krve kvůli trombofilní mutaci a spousty hormonálních injekcí na udržení těhotenství, ty se skvěle naučil aplikovat i váš tatínek, i když říkal, že nesnáší pohled na jehly a prý vždy zavírá oči. Pořád jsem vám dvěma bojovníčkům eskymáčkům dodávala spoustu energie a každý den si s vámi povídala a poslouchala hudbu.

V osmém týdnu těhotenství jsem bohužel začala krvácet jako při prvním těhotenství, v děloze se mi vytvořil hematom, musela jsem do nemocnice, měla jsem obrovský strach, že vás ztratím, ale moc jsem věřila, že to zvládneme a my to zvládli, po dvou týdnech jsme šli z nemocnice domů. Začátek těhotenství jsem prožívala mezi záchodem a gaučem, ze začátku jsem zhubla 6 kg, ale od 14. týdne jsem se začala cítit skvěle, přestala si píchat hormonální injekce, zůstaly už jen ty na ředění krve a začala jsem přibírat a kulatit, teď jsem si těhotenství začala báječně užívat. Všechny genetické testy dopadly výborně.

Jaké bylo překvapení, když nám na ultrazvuku řekli, že jste holčička a chlapeček, o jménech jsme měli hned rozhodnuto. Tatínek vám každý večer povídal italskou pohádku a hladil mě po bříšku.

Ve 20. týdnu se vyskytla další komplikace, a to těhotenská cukrovka. Dietou se bohužel nedala zvládnout, tak jsem si začala píchat ještě insulin. S insulinem byla cukrovka kompenzovaná, vy jste skvěle rostli, bříško taky, pomalu jsme začínali chystat věci pro vás. Ještě ke všemu se objevily RH protilátky, protože já mám krevní skupinu RH negativní a vy jste zdědili po tatínkovi RH skupinu pozitivní, chodila jsem častěji na krevní testy a i tohle jsme zvládli na výbornou. Říkala jsem si, co ještě se může přihodit.

Těhotenství jsem si ale užívala i přes všechny tyto komplikace, byla jsem tak pyšná nastávající maminka. Jednou jsem sice byla v nemocnici kvůli srdeční arytmii, ale hned za dva dny mě pustili domu.

Bohužel se přihodilo něco neočekávaného na náhodném ultrazvuku, který jsem ani nemusela podstoupit, zjistili tobě Julinko na hlavičce cystičku. Odeslali mě do krajské nemocnice na velký ultrazvuk. Jela jsem tam se slzami v očích, vše vypadalo tak skvěle a teď se najednou v mžiku vše změnilo a zhroutilo. V nemocnici na ultrazvuku na tvé hlavičce, Julinko, nic nezjistili, vše bylo v naprostém pořádku, ale na Honzíkově srdíčku se objevil problém.

Pokračování: Příběh o mateřství a životě s dvojčaty 7/12
s manželem Italem a genetickým onemocněním.
Anna S.

One Reply to “Příběh o mateřství a životě s dvojčaty 6/12”

Leave a Reply