Posted on

Pokud plánujete cestu s kočárkem žlutým vlakem Regiojet od firmy Student Agency, určitě se zajímáte o to, jestli s kočárkem můžete tímto vlakem bezproblémově cestovat. Děti do 6 let mají cestu zdarma. V povinné rezervaci pro něj zvolíte typ cestujícího Dítě 0-6 let s doprovodem. Zdarma lze ovšem přepravit vždy jen jedno dítě s jedním dospělým. V případě, že byste cestovala s oběma dětmi sama, je třeba pro druhé dítě zakoupit jízdenku v běžném dětském tarifu (Dítě<15).

Tento vlak, který jezdí od konce září letošního roku, je nyní velice oblíbený. Ve vlaku se nesmí stát, proto si musíte místo rezervovat, a co nejdříve, protože je velice rychle obsazený. Kupé jsou nádherná, k vaší cestě tímto vlakem máte i servis, dostanete noviny a vybraný nápoj zdarma, bohužel do tohoto vlaku se hlubokým kočárkem nevejdete. Můžete mít pouze golfky, a to ještě složené a umístěné v předsíňce vlaku, pod nebo nad sedadlem, tak, aby nepřekážel cestujícím ani personálu. Personál vám s umístěním složeného kočárku pomůže. V kupé na kočárek místo není. Důvodem jsou úzké dveře mezi chodbičkou a oddíly pro cestující. Alternativou může být cestování s miminkem v autosedačce-vajíčku, v šátku nebo klokance.

Maminky s kočárky ale nemusí být smutné, optimistickou zprávou je, že už jsou objednané rodinné vozy, které se už začínají vyrábět a kam se už s kočárkem krásně vejdete. Plánované nasazení do provozu je ke konci roku 2012 a celý vagón bude jen pro rodiče s dětmi. K dispozici bude dokonce WC s  přebalovacím pultem, dětský koutek se spoustou hraček a pohádek na obrazovce. Dvě kupé budou s velkými monitory a dětskými filmy pro větší děti. Všechna kupé budou odhlučněná, takže hrající se děti nebudou rušit dospělé. Celý rodinný vůz má zajišťovat příjemné a bezpečné prostředí. Určitě se to zdá dlouhá doba, ale je to specialitka a první série nových vlaků, které se teď v zimě začínají nasazovat, se musí soustředit na dosažení plné kapacity a počtu spojů. Potom teprve přijdou na řadě speciální vozy. Maminky a všichni, kteří cestují s malými dětmi se mají prý na co těšit. Tak za rok se možná v některém kupé setkáme!

Zdroj: časopis Regiojet a facebook-ostře sledované žluté vlaky

Leave a Reply