diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu, ... pro vás a vaše kamarádky.

Vejce plněná bylinkovým krémem

MojeBříško.cz – těhotenství, porod, péče o dítě | Magazín o těhotenství, mateřství

K Velikonocům rozhodně patří nejen sladké pokrmy jako je beránek a mazanec, ale také různé varianty pokrmů z vajec. Nám doma velice chutnají plněná vajíčka bylinkovým krémem. Nejen že si tuto chuťovku můžete připravovat na Velikonoce, ale i když Vám třeba přijde návštěva. Ta určitě ocení výbornou chuť. U nás mají tyto vejce vždy úspěch. Co k tomu vlastně potřebujete?

Suroviny:
10 vajec, 5 lžic majonézy, sůl, mletý pepř, trochu drceného kmínu,1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce zakysané smetany, čerstvé bylinky – bazalka, petržel, řeřicha, kopr, co máte rádi a co je k dispozici, cherry rajčátka a papriku na ozdobení.

Postup:
Uvaříme si vejce, oloupeme, osušíme. Vejce rozpulte. Žloutky vyndejte a vložte do misky, přidejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, osolte, opepřte, a nakonec dejte trošku drceného kmínu. Utřete do jemného krému. Nakonec vmíchejte nasekané bylinky. Záleží, jaké máte rádi. Náplň dejte do igelitového nebo cukrářského sáčku a nastříkejte do vaječných bílků. Dozdobte cherry rajčátky, paprikou. Je to výborné.

Tento recept najdete v novém Velikonočním speciálu, který si můžete zdarma stáhnout zde: http://www.nasebatole.cz/?page_id=4497

 

Přečtěte si také:

  • Rýžový nákyp s brokolicíRýžový nákyp s brokolicí Suroviny: 250 g rýže, 1 brokolice, 150 g šunky, 200 g eidamu, 50 g másla, 4 vejce, sůl, pepř, lžička vegety, 1 lžíce másla a 2 lžíce strouhanky - na vymazání a vysypání zapékací […]
  • Krémová brokolicová polévka s cizrnouKrémová brokolicová polévka s cizrnou Suroviny: ½ brokolice, 1 brambor, 1 mrkev, 100 cizrny, kousek celeru, 1 cibule, špetka strouhaného muškátového oříšku, sůl, 100 ml smetany, 2 lžíce olivového oleje Postup: Cizrnu si […]
  • MazanecMazanec Víte něco z historie o pečení mazance? Mazanec je u nás nejstarším velikonočním pečivem a byl původně bez cukru. Peče se ze stejného těsta jako vánočka. Pekl se vždy na Bílou sobotu spolu […]
  • Řeřicha v těhotenství a při kojeníŘeřicha v těhotenství a při kojení Březen patří mezi měsíce, kdy máme ještě za oknem často plískanice, které se střídají s dny jarními, ale zároveň už vyséváme papriky a rajčata do truhlíků. Ještě to bude chvíli trvat, než […]
  • Mazanec v domácí pekárněMazanec v domácí pekárně Nechce s vám dělat těsto na mazanec klasicky? Vyzkoušejte tuto jednoduchou přípravu mazance v domácí pekárně. Nemá to chybu. Maminky na mateřské dovolené to určitě ocení. Můžete si ho […]
  • Jidáše – tradiční velikonoční pečivoJidáše – tradiční velikonoční pečivo Tento druh pečiva se podle velikonční tradice peče na Zelený čtvrtek. Dělají se různé tvary a po upečení se maže medem. Co k tomu potřebujete? 500 g hladké mouky, 50 g droždí, 1 lžíce […]

Napsat komentář

diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu, ... pro vás a vaše kamarádky.