Posted on

Pečlivě se starejte o jeho pokožku a natírejte ji dětským krémem s vysokým UV faktorem, alespoň 50. Pokud disponujete moderním kočárkem, tak se vám nabízí možnost odepnutí vrchního dílu, který zajistí přísun čerstvého vzduchu a síťka zároveň zamezí vniku hmyzu. Vysoké teploty nejsou jediným strašákem čerstvě narozených miminek. Nepříznivou roli může sehrát i průvan, takže pozor na větrání v bytě a cestování v dopravních prostředcích se stáhnutým okénkem.

Z tohoto důvodů je nevhodné cestovat autem. K této variantě se přiklánějte pouze ve výjimečných situacích.  Organismus není do 6 měsíců schopen vyrovnávat vnitřní teplotu a vyhřáté auto se stává velmi nebezpečným společníkem. Stejně jako klimatizace či pootevřená okna. Nebezpečí číhá i doma. V bytech a podkrovních pokojích dosahují teploty vysokých čísel.

Jakmile je venku dusno a vzduch se nehne, je těžké se postarat o vhodné klima, jelikož nesmíte ani větrat. Jedinou možností, která se v této situaci nabízí je namočená plínka ve studené vodě, zavěšená nad postýlkou.

Leave a Reply