Vychytávka pro kojení 3

Dalšími pomůckami pro kojení se nabízí: Suplementor Je speciální doplňkový systém ke kojení, který umožňuje dítěti sát mateřské mléko nebo příkrm z lahvičky a současně sát z matčina prsu. Tímto způsobem je… ( Celý článek )

Dítě a krmení 1.část

V prvních tech měsících si musíte dávat pozor na vodu. U městských vodovodů musí lékař určit, jestli se může používat převařená voda z vodovodní sítě nebo se stanoví minerální voda, která se… ( Celý článek )

Cvičení a sport v těhotenství

Vynikající, přehledná a srozumitelná příručka pro těhotnou ženu vychází z ryze českého prostředí. Je přístupná cenou, pojetím, volbou cvičení všem budoucím maminkám, doporučí jak se udržet ve fyzické kondici celé těhotenství, jaké… ( Celý článek )

Těhotenství a vysoký tlak

Vysoký tlak nebo-li hypertenze je stav, kdy krevní tlak (TK)  přesahuje hodnoty 140 /90. Může to být jedna z příčin mateřské a fetální nemocnosti a úmrtnosti. Vysoký tlak by mohl způsobit u… ( Celý článek )

Kojení: 6.část

Stává se, že mateřské mléko opravdu nestačí, v tom případě, je tu několik způsobů, především umělá výživa. Tady je pár rad: Všechny potřeby k výživě udržovat v téměř sterilní čistotě. Nádobí před… ( Celý článek )

První dny doma po porodu

První dny jsou důležité, aby každá maminka uvědomila, že se musí starat nejen o miminko, ale i o sebe. Také musí věnovat pozornost již ostatním dětem pokud doma jsou a v neposlední… ( Celý článek )

Vychytávka pro kojení 2

Dovolte mi abych pokračovala v článku o vychytávkách pro kojení: Gelové obklady Do porodnice si můžete přibalit i takzvané hot/cold gelové obklady. Zklidňující prsní gelové obklady jsou dlouhodobě užitečné: studený obklad přináší… ( Celý článek )

Uklízení hraček

Tato činnost je žádoucí pro vytvoření užitečných návyků. potom jak dítě si skončí s hraním i když je to batole, je zapotřebí mu ukázat, že si po sobě musí uklidit hračky jinak… ( Celý článek )