Vědomí odpovědnosti

Vaše osobní příprava k porodu, připravená dětská výbavička, to ještě není daleko všechno. Neškodí si trochu uvědomit, o jak velkou věc jde. Přichází k vám nový človíček, nová jednotka vaší rodiny, nová… ( Celý článek )

Maminka Eva a syn Pavlík

Ahoj, je mi 21 let, jmenuji se Eva a dva a půl roku mám přítele s nímž bydlím v rodinném domku. Už rok jsem matka našeho synka Pavlíka, na kterého jsme s… ( Celý článek )

Příprava na těhotenství

Pokud plánujete těhotenství, je dobré se na něho připravit. Protože čím zdravější je nastávající maminka, tím zdravější a klidnější bude její děťátko. S přípravou na těhotenství by oba rodiče měli začít asi… ( Celý článek )

Cvičení v těhotenství

Přestože dříve nebylo cvičení v období těhotenství doporučováno, dnes je již vědecky dokázány jeho blahodárné účinky na matku i plod. Lehké cvičení totiž zlepšuje průtok krve, dodává energii a působí rovněž proti… ( Celý článek )

Kojení zlepšuje imunitu i inteligenci

Delší období kojení snižuje riziko respiračních infekcí a zvyšuje inteligenci v dospělosti. Dle zveřejněných dvou studií doporučuje Americká lékařská asociace plné alespoň šestiměsíční kojení. Jedna práce byla přednesena na výročním zasedání Pediatric… ( Celý článek )