diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu, ... pro vás a vaše kamarádky.

Mazanec v domácí pekárně

MojeBříško.cz – těhotenství, porod, péče o dítě | Magazín o těhotenství, mateřství

Nechce s vám dělat těsto na mazanec klasicky? Vyzkoušejte tuto jednoduchou přípravu mazance v domácí pekárně. Nemá to chybu. Maminky na mateřské dovolené to určitě ocení. Můžete si ho dělat kdykoliv na něj dostanete chuť, nejen o Velikonocích. Manžel i kluci jej mají moc rádi. Starší synek vždy loudí:“Maminko udělej sladký chlebíček“. Tomu přeci nejde odolat.

Suroviny:

  • 275 ml vlažného mléka

  • 100 g rozpuštěného másla nebo Hery

  • 4 lžíce krystalového cukru

  • 1 vanilkový cukr

  • 1 lžička soli

  • 500g polohrubé mouky

  • 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

  • kandované ovoce, ořechy, mandle dle chuti, hrst hrozinek, které jsme si předem namočili v rumu

Postup:

Pekárnu nastavíme na „základní“ program, stupeň propečení kůrky „světlý“, velikost „velký“. Po zvukovém signálu přidáme rozinky, které jsme si předem scedili, nebo kandované ovoce. Těsto můžeme též v pekárně nechat pouze promíchat a vykynout. A poté těsto vyndat, vytvarovat klasický bochánek a péct v předehřáté horkovzdušné troubě na plechu vyloženém pečícím paírem cca 20-30 minut při 180 C.

 

Přečtěte si také:


Leave a Reply

diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu, ... pro vás a vaše kamarádky.