Posted on

 

Ústřední pozornost knížky je věnovaná tzv. komponovaným rodinám (těm, které se poskládaly z částí rodin předchozích), je však o nás všech. Je totiž o základních principech vztahů, lidskosti a cestě, která nakonec nemusí být tak těžká – když jí porozumíte. A která vede nejen k pochopení vztahových zákonitostí, ale hlavně k pochopení sebe sama.

Přinášíme vám laskavého a praktického průvodce, který vás provede vztahy a komunikací v tzv. komponovaných rodinách – v těch, které jsou poskládané z částí rodin předchozích. Na skutečných příbězích z odborné poradenské praxe vám autorky ukážou řešení každodenních rodinných situací.

V jednotlivých kapitolách se kniha věnuje otázkám společného soužití a výchovy dětí. Dozvíte se:

– jak se s partnerem můžete navzájem podpořit;

– jak se vyrovnat s manipulací ze strany expartnerů;

– jak se naučit nedělit na moje, tvoje, naše;

– jak se vyhnout upřednostňování dětí z původní rodiny;

– jak najít opravdovost citu k nevlastním dětem;

– jak se vypořádat s osamoceností v roli nevlastního rodiče;

– co ovlivňuje sourozenecký vztah.

Objevíte kouzlo pro vytváření harmonické rodiny. Naučíte sebe i celou zdánlivě nesourodou skupinku nevlastních i vlastních sourozenců, tatínků, maminek, bývalých partnerů a prarodičů, jak spolu vycházet. Zvládnete pestré a složité vztahy ve své velké rodině a poskytnete dětem zdravý model pro život. Kniha pojmenovává tabu ve společnosti, a přináší tak čtenáři úlevu, inspiraci a nové možnosti.

Moje děti, tvoje děti, naše šťastná rodina
Kateřina Novotná, Iva Kyselá
200 stran, 249 Kč

Knihu zakoupíte na www.grada.cz

Leave a Reply