diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu, ... pro vás a vaše kamarádky.

Kynuté koláčky s tvarohem a povidly

MojeBříško.cz – těhotenství, porod, péče o dítě | Magazín o těhotenství, mateřství

Suroviny:

1000 g polohrubé mouky, 50 g droždí, 500 ml vlažného mléka, 150 g moučkového cukru, 1 lžičku cukru krystal, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 4 žloutky, 150 g másla, 1 lžíce rumu, domácí povidla, kůra z jednoho citronu.

Na drobenku: 50 g másla, 5 vrchovatých lžic polohrubé mouky, 5 lžic moučkového cukru, špetku skořice.

Na náplň: 250 g tvarohu, 2 lžíce moučkového cukru

Postup:

Do mísy dejte mouku, udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Zalijte 100 ml mléka, přidejte lžičku cukru. Nechte vzejít kvásek. Na robotu si zatím umíchejte máslo s moučkovým cukrem, 3 žloutky, vanilkový cukrem a rumem. Vymíchejte na světlý krém. Do mouky si dejte nastrouhanou kůru z omytého citronu, zbytek vlažného mléka, špetku soli. Smíchejte společně s krémem z žloutků a másla. Vypracujte vláčné, nelepivé těsto, které nechte na teplém místě vykynout necelou hodinu.

Zatím si můžete nachystat náplň z tvarohu. Umíchejte tvaroh se 2 lžícemi cukru. Drobenku připravíte jednoduchým způsobem. Smíchejte všechny suroviny a řádně mezi prsty propracujte.

Na vál si prosejeme mouku, lžící vyndáváme kousky těsta, které necháme ještě chviličku kynout. Z nich pak děláme malé koláčky, které plníme tvarohovou směsí, pečlivě zamotáme, otočíme a dáme na pečící papír na plech. Hrníčkem si pak uděláme důlek, do kterého dáme lžičkou povidla, okolí potřeme žloutkem a hustě posypeme připravenou drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 C asi 35 minut. U nás jsou tyto koláčky velice oblíbené, i z kilogramu mouky jsou brzy pryč.

Přečtěte si také:

  • Švestkové koláčky s pudingem a drobenkouŠvestkové koláčky s pudingem a drobenkou Suroviny: Těsto: 400 g hladké mouky, 1 kostka droždí, 5 dkg cukru, 250 ml vlažného mléka, 100 g másla, špetka soli, 1 celé vejce, citronovou kůru z jednoho citronu. Náplň: 1 vanilkový […]
  • Jablečný závin z tvarohového těstaJablečný závin z tvarohového těsta Suroviny: 250 g měkkého tvarohu – může být ve vaničce i v alobalu, 250 g hladké mouky, 250 g másla, jablka, vanilkový cukr, skořice, trochu strouhanky, soli. Velice jednoduché suroviny […]
  • Kynuté knedlíky s jahodamiKynuté knedlíky s jahodami Tip na dobrý oběd pro celou rodinu Suroviny: 500 g polohrubé mouky, 150 ml vlažné vody, ½ kostky kvasnic, špetku soli, 1 vejce, čerstvé jahody, mák, moučkový cukr, […]
  • Pohanková kaše s kuřecím masem a zeleninouPohanková kaše s kuřecím masem a zeleninou Suroviny: 3 lžíce pohanky lámanky, kousek kuřecího masa, 1 mrkev, 3 růžičky brokolice, 1 malý brambor, pár kapek olivového oleje, kojenecká voda Postup: Do hrnce dáme nadrobno […]
  • Tvarohová buchta s borůvkamiTvarohová buchta s borůvkami Suroviny na buchtu: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krystal, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka Suroviny na tvarohovou […]
  • Jidáše – tradiční velikonoční pečivoJidáše – tradiční velikonoční pečivo Tento druh pečiva se podle velikonční tradice peče na Zelený čtvrtek. Dělají se různé tvary a po upečení se maže medem. Co k tomu potřebujete? 500 g hladké mouky, 50 g droždí, 1 lžíce […]

Napsat komentář

diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu, ... pro vás a vaše kamarádky.