Posted on

Máte rádi čerstvý chléb? Já ano. Jako svatební dar jsme s manželem dostali pekárnu na chleba. Úžasný pomocník v kuchyni každé maminky. Úspora času a ta chuť. Kojící maminky musí dát pozor na čerstvý chléb, aby vaše miminko nemělo problémy s bříškem.  Na trhu je dnes řada různých chlebových směsí. Můžete si ale vybrat variantu, kdy si vyzkoušíte po smíchání různých druhů mouky, jak chutný chléb během chviličky vykouzlíte. Stačí nalít vodu, nasypat mouku nebo již kupovanou směs, zavřít pekárnu a můžete se věnovat vašemu miminku. Vyzkoušejte třeba tento recept.

Suroviny:
4 dl vody, 2 lžíce octa, 3 lžičky soli, 2 lžičky cukru, 400 g pšeničné mouky hladké, 100 g celozrnné žitné mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce dýňových a slunečnicových semínek, lžíce pšeničných otrub, 1 lžička sušeného droždí.
Postup:
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program Celozrnný, bochník velký, kůrka střední. Po upečení vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Mouku špaldovou lze nahradit pšeničnou moukou celozrnnou, pšeničné otruby nejsou povinné (ovšem chléb je po nich jemnější), semínka můžeme namíchat i v jiných poměrech dle své chuti.

Leave a Reply