Posted on

Suroviny:

500 g hovězího masa, olivový olej, 1 cibule, 2 protlaky, 2 větší mrkve, sůl, pepř, bobkový list, trochu cukru, octa, 2 lžíce hladké mouky, voda, 200 ml smetany ke šlehání

Postup:

Na oleji si osmažíme cibulku, nadrobno nakrájenou mrkev, přidáme hovězí maso vcelku a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme protlaky, zalijeme vodou, dovnitř dáme jeden bobkový list a vaříme v tlakovém hrnci asi 50 minut. Záleží na velikosti masa. Vyzkoušíme, případně dáme ještě dovařit. Maso dáme do jiného hrnce.

Omáčku dochutíme cukrem a octem, zahustíme moukou, kterou jsme si smíchali se studenou vodou. Provaříme asi 10 minut, pak zjemníme smetanou, krátce povaříme. Jako přílohu můžeme použít domácí houskový knedlík, těstoviny.

Leave a Reply