Posted on

Suroviny:

Na těsto: 6 žloutků, 6 bílků, 6 lžic pískového cukru, 2 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, jahody

Krém: 500 g tučného tvarohu, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce rumu

Želé: 100 ml jahodového sirupu, 400 ml vody, 1 vanilkový puding

Postup:

Žloutky utřeme s cukrem. Do ušlehaného přidáme olej, polohrubou mouku a kakao. Těsto zjemníme sněhem. Upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.

Korpus necháme vychladnout. Zatím si připravíme krém z tvarohu. Vyšleháme dohladka všechny suroviny. Rovnoměrně rozetřeme a poklademe na plátky jahod.

Příprava želé: Do hrnce dáme vodu, sirup a jeden puding. Promícháme a vaříme do zhoustnutí. Necháme prochladnout. Nesmí nám příliš ztuhnout. Nalijeme na jahody a krém z tvarohu. Dáme přes noc do lednice ztuhnout.

Máte rádi jahody? Neváhejte si stáhnout zdarma bezvadný Jahodový receptář.

Receptář si můžete zdarma stáhnout zde:

http://www.zdravavyziva.info/?page_id=77

Líbil se Vám náš Jahodový receptář? Pošlete ho svým známým emailem či na facebooku, vytiskněte si jej a uchovejte pro příští jahodovou sezonu.

Máte i vy nějaký recept na jahodové dobroty? Podělte se s námi. Zašlete jej na email: lenka.step@post.cz. Rádi jej publikujeme. Těšíme se.

 

Leave a Reply