Vitamíny v těhotenství ano, či ne?

Čekám dítě!, zajásá většina budoucích maminek, když se dozví o svém těhotenství. A co teď? Jak se o svého, zatím nenarozeného miniaturního drobečka i sebe samu starat co nejlépe? Obklopit se potravinovými… ( Celý článek )

Pomóóóc! Nechci mít strie!

Také se vám čas od času ozve v hlavě tento hlásek? Pokud jste „v očekávání“ nebo již svého malého drobka chováte, nelze se divit. Strie jsou totiž skutečným strašákem většiny maminek. Některé z… ( Celý článek )

Pořiďte si váhový záznam

Je to snadné a poslouží to vašemu lékaři při posuzování zdraví dítěte. Později bude milou vzpomínkou. Rádi se tím zabývají tatínkové. Vtiskněte jim papír a tužku do ruky! Nejprve si na papír… ( Celý článek )

Postup při výchově

Při výchově především potřebujeme kázeň. Slovo kázeň původně znamenalo kázání – tj. přesvědčování k plnění řádu, k plnění společenských zákonů. Při kázni tedy nejde o hrůzovládu, kde by dítě ze strachu plnilo… ( Celý článek )

Nevinná žloutenka

U některých novorozeňat se objeví třetí nebo čtvrtý den po porodu žloutenka. Po celém těle se projeví lehkým pomerančovým zabarvením, také oční bělmo dostane žlutavý nádech. Tento jev je přirozený a neškodný.… ( Celý článek )