Posted on

Suroviny:

½ brokolice, 1 brambor, 1 mrkev, 100 cizrny, kousek celeru, 1 cibule, špetka strouhaného muškátového oříšku, sůl, 100 ml smetany, 2 lžíce olivového oleje

Postup:

Cizrnu si večer namočíme do studené vody a necháme ji přes noc. Ráno vodu slijeme, dáme vodu a vaříme. V tlakovém hrnci asi 50 minut, jinak 1,5 h. Na olivovém oleji si osmahneme cibuli, mrkev, celer, na kousky nakrájenou brokolici, brambor. Zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Přidáme uvařenou cizrnu, osolíme, rozmixujeme dohladka. Nakonec zjemníme smetanou a špetkou strouhaného muškátového oříšku. Pokud děláme pro nejmenší, můžeme vynechat.

Cizrna je výborná luštěnina, která také nazývána římský hrách. Má jemně oříškovou chuť. Obsahuje velké množství bílkovin a vlákniny. Je vhodná pro děti do prvních příkrmů, pro kojící maminky, vegetariány i diabetiky.. Je lehce stravitelná. Naučte vaši rodinu jíst cizrnu. Vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat.

Leave a Reply