Suroviny:
400 – 600 g čerstvého květu černého bezu, 1 l octa
Postup:
Květy naskládáme až po okraj sklenice a zalijeme octem. Necháme přibližně týden luhovat na teplém místě. Po týdnu obsah láhve přecedíme přes plátno a přelijeme do čisté láhve.
Takovýto ocet lze pak dále využívat nejen při bolestech jako mazadlo, ale i jako jednu z hlavních ingrediencí zeleninových salátů.
Přečtěte si také:
Výživová doporučení při vícečetném těhotenství
Žena, která čeká víc než jedno dítě, nemusí jíst za tři (případně za čtyři). Stejně jako v případě těhotenství s jedním dítětem by matka měla jíst pestrou stravu, ale nikoli v […]
Užitečné informace pro maminky Velké množství lidí dnes vyhledává informace na internetu. Internet je totiž nepřebernou zásobárnou veškerých informací. Pokud něco potřebujeme najít, je internet tou nejlepší volbou. […]
Jaromír Svátek: 24.září
Domácí podoby: Jára, Jarek, Jarda, Jarouš, Míra
Původ: slovanský
Význam: slavící jaro, mírný, mírnící, prudkost, usměrňující
Líbí se Vám toto […]
Přikrmování a umělá výživa V prvních 14 dnech je výživa pouze mateřským mlékem přirozeným jevem. Jen ve vzácných případech se musí sáhnout k přikrmování či umělé výživě. Ani nejlépe řízená umělá výživa nedosáhne […]
Když se řekne LUPY Každý si hned vybaví dospělého člověka. Ale co když se objeví ve vlasech nebo na řasách batolete? Jakou péči dítě potřebuje a kdy je potřeba navštívit lékaře?
V kterémkoli dětském věku, […]
Kojenci do 3 měsíců: Co byste měli mít v lékárničce Telefonní číslo na dětského lékaře, místní nemocnici a záchranou zdravotnickou službu uložte uvnitř lékárničky.
Lahvičky s bezpečnostními uzávěry.
Paracetamol ve formě sirupu pro […]