Vyšetření při podezření na těhotenství

Odběr krve na stanovení hCG – biochemický indikátor gravidity. Vyšetření moče na přítomnost bílkoviny, glukózy a ketolátek. Změření krevního tlaku. Zvážení klientky. Gynekologické vyšetření.

Stolní kalendář 2012 – dárky naděje

Nadační fond pro pomoc nemocným dětem zvláště s poruchou krvetvorby, nádorovým onemocněním a pro děti, jejichž onemocnění vyžaduje transplantaci kostní dřeně. Motto: „Kdyby naše činnost pomohla zachránit jen jediný dětský život, tak… ( Celý článek )

Použití zavinovačky

S ohledem na podmínky v nitroděložním životě, ve kterých dítě žilo po dobu několika měsíců, nabízíme novorozenci a dítěti asi do čtvrtého měsíce věku k odpočinku a ke spánku, pokud možno co… ( Celý článek )

Nastávající maminka kouří. Fuj!

V dnešní době jsou statistiky  kouření v těhotenství neúprosné. Dle statistik polovina dětí ve věku do jednoho roku, které zemřely na syndrom náhlého úmrtí, doplatila zejména na to, že jejich matky během svého těhotenství… ( Celý článek )

Těhotenský průkaz

Velmi důležitým nástrojem prenatální péče je těhotenský průkaz. Pro porodníka je těhotenský průkaz přehledným informátorem o stavu a průběhu těhotenství sledované těhotné. Těhotenský průkaz je stanoven Českou gynekologickou a porodnickou společností. V… ( Celý článek )

Zdravé dítě

Pokud je nový člen rodiny zdravý a veselý, jsou veselí také jeho rodiče. Aby tomu tak bylo i v budoucnu, shrnuli jsme do této knihy nejdůležitější rady z oblasti péči o dítě… ( Celý článek )

Prenatální diagnostika

Diagnostiku těhotenství zprostředkovávají prenatální porady. Prenatální poradny byly vytvořeny z důvodu prevence. To znamená kvůli časnému záchytu patologických stavů (patologického těhotenství). V současné době je systém prenatálních poraden, kde jsou v pravidelných… ( Celý článek )

Procházky s kočárkem

Už od prvních dnů po návratu z porodnice můžete začít chodit s novorozencem na krátké procházky téměř za každého počasí. Záleží v jaké roční době se vaše miminko narodilo. Nevhodné je chodit… ( Celý článek )

Gynegymnastika

Tento název zdomácněl ve zdravotní tělesné výchově pro cvičení, které je zaměřené na ryze ženskou problematiku. Ta vyplývá z významného životního poslání žen – zachování rodu a mateřství. Tomu se přizpůsobuje celé… ( Celý článek )